Rumored Buzz on Burun estetiği kaç yıl kalıcıdır?
Rumored Buzz on Burun estetiği kaç yıl kalıcıdır?
Blog Article
Ameliyatınızda ödem ve morlukları en aza indirmek için mümkün olduğunca dokuya saygılı cerrahi yapmaya çalışıyoruz. Ama malum, burun estetiği yanlış gelişen kemik ve kıkırdaklara yeniden şekil verme ameliyatı yani az da olsa ödem ve morluk sıklıkla oluyor. Bunları asgariye indirmek içinside of aşağıdaki tavsiyelere mutlaka uymanızı öneriyorum:
Burun estetiği ameliyatı için yaştan ziyade kas, kemik ve kıkırdak yapısının gelişimini tamamlamış olması önemlidir. Gelişim hızına göre değişmekle birlikte, yaklaşık 17-18 yaştan itibaren uygulanabilir.
Cinsiyetler arası fark olduğu gibi kişilerin yüzlerinin anatomik yapısına bağlı olmak üzere kişiler arasında da önemli farklılıklar vardır. Bu nedenle rinoplasti ameliyatları kişiye özel planlanmalıdır.
Bu nedenle şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve yüksek tansiyon hastalıkları olan kimseler rinoplasti cerrahisi için uygun adaylar kategorisine girmezler.
Sinüzit ameliyatı ile burun estetiği ameliyatı kolaylıkla bir arada gerçekleştirilebilir. Ancak hasta sinüzitin sebep olduğu ateşli ve akıntılı enfeksiyon döneminde ise, operasyon bu tablonun tedavisinden sonra uygulanmalıdır.
Erkeklerde burun estetiği öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gerekenler, uygulanacak işlemler kadınlarınkinden farklıdır. Bunun temel nedeni ise erkeklerin burun derisi kadınlarınkine göre çAlright daha yağlı ve kalındır.
Kapalı teknikle yapılan burun estetiği ameliyatlarında genellikle iz kalmaz. Açık teknikle yapılan işlemlerde ise kesiler burun tabanında yapıldığından, izler zamanla belirginliğini kaybeder ve neredeyse görünmez hale gelir. İz kalma riski, doğru bir cerrahi teknik ve uygun bakım ile minimuma indirilir.
Cilt Altı Yağ Dokusu: Erkeklerde cilt altı yağ dokusu genellikle kadınlara göre daha check here azdır. Bu nedenle, erkeklerde daha keskin ve belirgin bir burun şekli elde etmek için cilt altı yağ dokusunun düzenlenmesi önemlidir.
Kalın deri durumuna göre ameliyatın öncesinde veya sonrasında Cildiye doktorları ile konsültasyon sağlanarak ek tedaviler verilmesi gerekebilir. Estetik burun ameliyatı yapılırken erkeklerde ve bayanlarda geride bırakılan kıkırdak dokuların miktarı farklılık gösterir. Ameliyat sonrası morarma ve şişlik erkeklerde daha fazla olur ve burnun son hali daha uzun sürede ortaya çıkar.
Septum: Burun boşluğunu iki ayrı bölgeye ayıran ve hava akışının düzenlenmesinde temel rol oynayan yapıdır. Mukoza ile kaplı bu kıkırdak ve kemikten oluşan duvar burun içinde stabilite sağlar.
Erkeklerde ideal burun şekli nedir? ya da Burun estetiği sonrası erkek burnu nasıl olmalıdır? sorusuna şu şekilde cevap verilebilir:
Hamilelikle birlikte değişen hormon dengesi sonucunda burunda ve burun etlerinde şişme oluşur. Burun ameliyatları sonrası yaşanan ödem ve tıkanıkla birleştiğinde bu durum sağlık sorunlarına yol açar.
Konkalar: Mukoza ile kaplı bu kemikli yapılar havanın nemlendirilmesi ve ısıtılması işlemlerinde etkindir. Ayrıca hava akışını düzenleyerek solunan havanın kalitesini artırır.
Laparoskopik Çikolata Kisti Cerrahisi Çikolata kisti, tıbbi adıyla endometrioma, endometriozise bağlı olarak yumurtalıklarda oluşan, içi koyu renkli sıvı ile dolu kist yapılarıdır. Bu kistler sıklıkla adet sancıları, ilişki sırasında